ProRail

Introductie nieuwe werkplek voor ProRail

Uitdaging

ProRail wil een nieuwe, moderne werkplek introduceren voor al haar medewerkers op basis van Windows 10, Office 2016 en cloud componenten. 150 applicaties moeten na de migratie blijven werken onder Windows 10. Daarnaast beschikt ProRail over een aantal special werkplekken, waarvan omvang en locatie niet exact helder zijn. Naast realisatie van deze nieuwe werkplek dient ook de uitrol plaats te vinden. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt in de ‘standaard’ werkplek met een eigen uitrolproces en de specials, waar soms bedrijfskritische processen mee worden uitgevoerd.

Aanpak

Conclusion Implementation heeft met behulp van een maatwerkaanpak op basis van Agile het resultaat bereikt. Hierbij lag de nadruk op een nauwe samenwerking en goede beheersprocessen voor de realisatie van de werkplek. De projectorganisatie van Conclusion Implementation en ProRail waren gespiegeld aan elkaar zodat er voor alle functies een counterpart was. Zo is op gecontroleerde wijze en met strak change management proces de basiswerkplek gerealiseerd in sprints. Parallel hieraan zijn de 150 applicaties gepackaged. De uitrol van de ‘strandaard’ werkplek is maatwerk geworden, waarbij het initiatief voor migratie bij de gebruiker is neergelegd. Naarmate de tijd vorderde werden gebruikers door communicatie en ondersteunende techniek gestimuleerd zich in te schrijven voor migratie. Ter verhoging van de adoptie van de nieuwe basiswerkplek is er een adoptieprogramma uitgevoerd.

Resultaat

Een project wat on time/budget en boven verwachting is afgerond. Medewerkers waren zeer tevreden over hun nieuwe werkplek. Naast de implementatie is in het kader van life cycle management ook aandacht besteed aan de veranderde updatestrategie van Microsoft. Deze vraagt een meer Agile aanpak van de klant op het gebied van werkplekmanagement.

 

 

Onderscheidend vermogen

  • Strak projectmanagement, met waar mogelijk ruimte voor het invullen van aanvullende klantwensen;
  • Co-creatie met de klant;
  • Maatwerk in de aanpak met Agile als boventoon.

 

Martijn Jolink
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Martijn Jolink 06-10489378
Abonneren
op nieuws?