Conclusion Implementation Lancering Agile boek

GIDS VOOR LEIDERS  - HOE MANAGE JIJ JOUW AGILE TRANSFORMATIE?

 

Dit boek is geschreven voor leiders die voor de uitdaging staan in een sterk veranderende organisatie het verschil te maken. Hoe faciliteer je Agile werkende teams optimaal? Hoe geef je sturing aan de transformatie? Hoe werk je aan je eigen leiderschapsontwikkeling en die van je collega’s?  

 

Agile werken doe je niet even zo maar. Zeker niet op grote schaal! Het is meer dan een mindset, meer dan een structuur aanpassen, meer dan even nieuwe rollen benoemen. Het vraagt om de bereidheid om de oude manier van werken werkelijk los te laten en samen aan de slag te gaan met het een fundamenteel andere manier van werken.  De vragen die jou bezighouden daarbij als manager, programmaleider, Agile coach, Scrum master staan centraal in ons nieuwe boek.  

 

Om als gehele organisatie Agile werken te adopteren… daar komt nog wel wat bij kijken. Zonder opofferingen en discipline lukt dat niet. Het pad naar Agile werken gaat met vallen en opstaan.   

 

Dit boek gaat daarbij helpen. We hebben, door vragen uit de praktijk te verbinden aan voorbeelden uit onze ervaringen bij min of meer Agile werkende bedrijven, een management guide samengesteld over 4 prangende vraagstukken over leidinggeven aan Agile transformaties.  

 

Het boek is specifiek geschreven voor leidinggevenden en managers die momenteel of binnenkort te maken krijgen met een Agile organisatie verandering. Hoe je het ook wendt of keert, verandering is een constante factor in ons leven geworden. Daarop anticiperen en wendbaar zijn is noodzakelijk, maar ook een fantastische uitdaging die elke dag nieuwe kansen en mogelijkheden biedt. In deze beweging en ontwikkeling is Agile tegenwoordig een niet weg te denken hulpmiddel. Elk hoofdstuk bevat daarnaast casuïstiek uit onze praktijk en we sluiten elk hoofdstuk af met prikkelende hulpvragen voor de lezer. 

 

Ben jij leidinggevende en heb jij te maken met dergelijke uitdagingen? Dan helpt deze Gids voor leiders jou en jouw organisatie verder helpen.

 

Het boek is online te bestellen via managementboek.nl.

 

Het boek is geschreven door Steven van den Heuvel, Harm Jan Brondijk en Ronald Buis (v. l.n.r.).

Abonneren
op nieuws?