Digitale transformatie

Technologische en maatschappelijke ontwikkelingen gaan tegenwoordig zo snel, dat tegen de tijd dat we onszelf en onze organisatie hebben aangepast, de werkelijkheid al weer heel anders kan zijn. Dit is de reden dat veel organisaties kiezen voor een agile manier van werken; wendbare organisaties kunnen hun werkwijze sneller aanpassen op de veranderende werkelijkheid. We zitten echter in het tijdperk Digitale Transformatie. En een transformatie is niet zómaar een verandering, het is een radicale verandering naar een heel andere werkelijkheid. Dit kan voor uw organisatie zo ingrijpend zijn dat alleen lineaire - en agile veranderaanpakken niet meer volstaan.

 HET PROCES VAN TRANSFORMATIE

 

Doordat alles zo snel verandert, kunnen we uit het oog verliezen waar we uiteindelijk gaan uitkomen. Hoe ziet uw organisatie er uit ná de transformatie, en wat betekent dat voor de mensen in uw organisatie?

 

Een succesvolle transformatie begint volgens ons met het vormen van een helder toekomstbeeld. Dit beeld bestaat uit 4 Dimensies:

 

 

  • ZIEN – Waar gelooft u in? Waar vertrouwt u op? Wat ziet u voor u?
  • WETEN – Waar doet u het voor? Wat is het u waard? Waar gaat u voor?
  • VOELEN – Waar krijgt u energie van? Wat vindt u leuk om te doen? Waar verlangt u naar?
  • BEWUSTZIJN – Ervaar het geheel.

 

Het vormen van dit beeld is niet een eenmalige oefening, het aanvullen en verdiepen ervan is de rode draad in het proces van een transformatie. De mate waarin – en het moment waarop deze dimensies aandacht nodig hebben, volgt verschillende golfbewegingen. Ons transformatie programma is hierop afgestemd en we noemen het:

 

HET RITME VAN TRANSFORMATIe

Het Ritme van Transformatie is aanvullend op het project- en programma management, of de Agile organisatie van uw verandering. In de praktijk zien we twee scenario’s. In het ene geval bent u al bezig met een traject. Wij ondersteunen u als onderdeel van de bestaande project- of veranderorganisatie door het traject een impuls te geven, of weer op de goede koers te krijgen. In het andere geval bent u van plan om een traject te starten. Dan helpen wij u met het vinden en inregelen van het juiste verander ritme.

 

Wat is het effect van het RITME van transformatie

Het programma zorgt ervoor dat de mensen in uw organisatie aan het einde van de dag gerustgesteld naar huis gaan. U hebt nog steeds te maken met de impact van een voor u belangrijke verandering. Het Ritme van Transformatie voegt echter toe dat het vertrouwen en de motivatie van de betrokkenen stijgt, en het verlangen ontstaat om het gevormde toekomstbeeld te bereiken. En dat creëert uiteindelijk rust, energie en resultaat.

 


De weg naar(digtiale) transformatie - download GRATIS


Wij inspireren, adviseren en realiseren. Wij helpen u met de transformatie.
Bel Frans van der Pluijm
06-38409539Abonneren
op nieuws?