Digitale transformatie

Wat is het ritme van creatie

Veranderingen gaan tegenwoordig zo snel en zijn zo complex dat zowel lineaire en agile project- en veranderaanpakken niet altijd voldoen. Om mensen zo soepel mogelijk door een verandering te helpen voegt het ritme van creatie iets nieuws toe aan de waarde die Prince 2, PMbok, Scrum en DSDM afhankelijk van een context allemaal in zich hebben.

 

Ons brein werkt op verschillende standen; afhankelijk van onze state of mind, opereert ons brein in de zogenaamde Alpha-, Bèta-, Theta-, Delta- en of Gamma frequentie.

 Op elke frequentie bevinden zich andere kwaliteiten, zoals analyseren, onthouden of inbeelden. Dus als je bijvoorbeeld een visie aan het vormen bent, is het fijn dat je brein meer op “inbeelden” staat ingesteld, dan in de analyse-stand. Met behulp van onder andere bio-feedback, kun je de frequentie van je brein richting de Alpha en Theta frequentie brengen, van waaruit beelden en nieuwe inzichten eenvoudiger zijn op te roepen. Naast bio-feedback zetten we ook andere interventies in om de golfbeweging van de succesfactoren geloof, verlangen en motivatie in een team optimaal te laten zijn om een veranderdoel te bereiken.

 

Voor wie is het

Wij kunnen het ritme van creatie in elk verandertraject inzetten. In de praktijk zien we eigenlijk twee scenario’s. In het ene geval bent u al bezig met een traject, dat kan gebaseerd zijn op een waterval aanpak of juist op een agile werkwijze. Er gaat echter iets niet naar uw zin. Met een relatief beperkte ingreep ondersteunen wij u als onderdeel van uw al bestaande project- of veranderorganisatie om het traject weer op de goede koers te krijgen. In het andere geval bent u van plan om een traject te starten. We ondersteunen u met een traject waarbij we een breed scala van middelen inzetten die onderdeel zijn van het ritme van creatie. Daarbij nemen we ook het volledige project- of verandermanagement voor onze rekening.

 

Wat is het effect

Als u gebruik maakt van het ritme van creatie merkt u dat uw organisatie komt tot een beter veranderresultaat en dat uw medewerkers aan het einde van de dag meer gerustgesteld naar huis gaan. U hebt nog steeds te maken met de impact van een voor u belangrijke verandering. Het ritme van creatie voegt echter toe dat de motivatie van betrokkenen stijgt en mensen beter snappen wat er van hun op welk moment wordt verwacht. En dat creëert uiteindelijk rust en resultaat.


De weg naar(digtiale) transformatie - download GRATIS


Wij inspireren, adviseren en realiseren. Hoe verandert u uw organisatie?
Bel Frans van der Pluijm
06-38409539Abonneren
op nieuws?