Blockchain technology isn't just a more efficient way to settle securities. It will fundamentally change market structures, and maybe even the architecture of the Internet itself.
Business Development met Blockchain

Bekijk hier welke trainingen er de komende tijd gepland zijn. 

 

De training start met uitleg over de achtergrond en design principes van blockchain. Er wordt antwoord gegeven op vragen als: wat is blockchain, wanneer kan ik het toepassen en wanneer niet, hoe kan mijn organisatie daar gebruik van maken en hoe werkt het in de praktijk?

 

Je gaat aan de hand van ‘design thinking’ zelf aan de slag met de ontwikkeling van een bedrijfsconcept. Aan het eind van de training heb je een eigen concrete blockchainpropositie die je direct binnen je eigen organisatie kunt toepassen. Uiteraard kunnen wij je ook ondersteunen bij het verder uitwerken van deze propositie tot een werkend prototype.

 

Na deze training ben je volledig vertrouwd met alle facetten van blockchain. Je kunt verschillende oplossingen toetsen op haalbaarheid en bent in staat om de verschillende smaken blockchains op hun waarde en toepasbaarheid te beoordelen. Je bent bekend met de diversiteit aan mogelijkheden en kunt deze plaatsen binnen je eigen organisatie. Je hebt een goed beeld van de potentiële impact van blockchaintechniek op de maatschappij en je kan inzichtelijk maken of, waar en hoe blockchain binnen je eigen organisatie een rol kan spelen.

Doelgroep en programma

Deze training is geschikt voor business developers, informatiearchitecten en technische managers die alles willen weten over blockchain en hiervoor concrete producten willen ontwerpen en bouwen. Technische kennis van IT / software development is een pre maar niet vereist. 

 

Dag 1: De basis

 • Concepten en achtergrond van blockchain en distributed ledgers;
 • Introductie design thinking; 
 • Praktijk: Ideation fase waarin je via een gefaciliteerde workshop komt tot potentiële business concepten voor blockchain.

 

Dag 2 : Aan de slag

 • Blockchain details; verdieping van architectuur, concepten en designprincipes;
 • Wat zijn de bouwstenen van blockchain (inclusief smart contracts en cryptocurrencies);
 • Verschillende types blockchains;
 • Overzicht van nieuwe bedrijfsmodellen die mogelijke worden met blockchain;
 • Ideevorming en concepten verder fine tunen; 
 • Valideren van je concepten op de blockchain design rules.

 

Dag 3 : Design en bouw je blockchainoplossing  

 • Ideeën verder toetsen en komen tot een conceptposter van de solution;
 • Eerste fase van solution implementatie tot een proof of concept onder begeleiding van een blockchain developer coach;
 • Toetsen en valideren van je concept en techniek;
 • Valideren van een backlog met de next steps.
Ronald Buis
Voor advies op maat Bel Ronald Buis 06-19280834

Programma

Duur

Drie werkdagen. 

 

Locatie

Kantoor van Conclusion, Edisonbaan 15 te Nieuwegein.  In overleg verzorgen we de training op locatie.

 

Kosten

€ 1950,- (excl. btw) per deelnemer. Bij meer dan 4 deelnemers van dezelfde organisatie, hanteren we een korting van 20%.

 

Benodigdheden

Neem tijdens de training je eigen laptop of tablet mee zodat je direct je eigen applicatie kunt ontwerpen en ontwikkelen. 

 

Trainers

De training wordt verzorgd door Conclusion-medewerkers met een vracht aan praktijkervaring. Het team bestaat uit een senior coach ‘design thinking’, een blockchain- en integratie-architect en een business development consultant. De training kan desgewenst in het Engels gegeven worden.