In een wereld waarin technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen en flexibiliteit en toekomstbestendigheid wel een ‘dingetje’ zijn, beweegt een scrum master zich als een vis in het water.
Scrum Master Basistraining

Als organisatie wil je Scrum inzetten om sneller te leveren, de kwaliteit te verbeteren en beter in te kunnen spelen op de veranderende klantvraag. Je wilt beschikken over dienende leiders die instaat zijn om de effectiviteit van het werken met Scrum te verhogen door o.a. Scrum Events op de juiste manier te faciliteren en in te richten.

 

Deelnemers sluiten deze training af met het volgende resultaat:

 • Kennis van de Agile filosofie, het Agile Manifest, de waarden en principes.
 • Verdieping op de rol van Scrum Master met focus op:

  1. Dienend leiderschap
  2. Inrichting en faciliteren van Scrum Events
  3. Definiëren van rollen en verantwoordelijkheden binnen Scrum en bepalen hoe u deze binnen jouw team kan invullen
  4. Het faciliteren van de organisatie in Agile denken en werken

    

Ons belangrijkste doel is om professionals in de praktijk te laten excelleren. We kiezen er daarom voor om praktijkcases, kennisdeling tussen deelnemers centraal te stellen in onze trainingen. In eigen tijd kunnen deelnemers van de Scrum Master Basistraining online het PSM 1 examen maken. Het slagingspercentage van onze deelnemers ligt rond de 85%.  

Tijdens onze trainingen hanteren we de volgende uitgangspunten:

 • Jullie strategie, processen en uitdagingen staan centraal. Op basis van een intake bepalen we de inhoud van de training.
 • We werken ervaringsgericht. Tijdens de training gaan we direct aan de slag met het toepassen van helder toegelicht methodes en principes.
 • Trainingen worden minimaal door 2 trainers begeleid, zodat we een hoge mate van interactie kunnen bereiken met en tussen de deelnemers. Wanneer de groep groter is dan 20 medewerkers, wordt het aantal trainers verhoogd. 
 • Bij de training ontvangt u enkele ‘quick reference cards’ en een digitale versie van het presentatiemateriaal.
 • Na afloop van de training vindt er een follow-up gesprek plaats, om samen de training te evalueren en te bepalen of er nog andere ondersteuning nodig is. Bij afname van de training kunnen er o.a. afspraken worden gemaakt over coaching op de werkvloer. 
Harm Jan Brondijk
Voor advies op maat Bel Harm Jan Brondijk 06-11041798
Ziet er goed uit. Ik wil meer!
Bijkijk onze andere Agile traingen

Programma

Duur

Twee dagen. Beide dagen duren van 9.30u tot 16.00u.  

 

Locatie
Utrecht. Op het hoofdkantoor van Conclusion: Herculesplein 80.

                                                                           

Kosten
€ 1.295,- per deelnemer (excl. btw). 

  

Examen
Het examen is optioneel. Het examen duurt zestig minuten en vindt plaats tijdens het laatste uur van de training of kan op eigen gelegenheid/in eigen tijd gemaakt worden. Het is een ‘gesloten-boek’ en online examen, bestaat uit 80 multiple choice vragen en is in het Engels. 


Voorbereiding
Het is aan te raden om van tevoren de toegestuurde literatuur en websites over Agile en Scrum door te nemen. Scrum is de meest toegepaste methode in Nederland. We besteden hier specifiek de aandacht aan. Het proefexamen ontvang je na inschrijving. 

Deze opleiding is ook te volgen als incompany variant vanaf € 4.000,- (excl. btw en vanaf minimaal 8 deelnemers).